Garantie si retururi


Toate produsele comercializare pe ForSmart.ro vin insotite de factura, chitanta si certificate de garantie.

Conditiile de garantie se acorda in conformitate cu Legea si Codul Consumului si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie. Garantia este oferita produselor care prezinta defecte de fabricatie. In cazul in care o piesa nu poate fi schimbata sau reparata, atunci se va restitui contravaloarea actualizata a acestora.
Va rugam insistent ca la primirea coletului sa receptionati cu atenti piesele primite ! Eventualele sesizari legate de lipsa unor repere sau de avarierea lor pe durata transportului trebuie reclamate agentului de la firma de curierat chiar la primirea coletului; este obligatoriu incheierea unui proces verbal de constatare cu reprezentantul firmei de curierat ! Sesizarile ulterioare vor fi extrem de greu de solutionat, deoarece fara acest process verbal firma de curierat nu va mai putea fi trasa la raspundere ! Pentru comenzile speciale termenul de livrare este de 3-7 zile in functie de piesa comandata si se percepe un avans de 30 - 50% din totalul comenzii.
Pentru a beneficia de garantie, piesele trebuie montate intr-un service autorizat R.A.R. pentru tipul dumneavoastra de automobil si sa faceti dovada cu factura fiscala a montajului.
In termenul de garantie, firma noastra va asigura garantia produselor defecte din cauze neimputabile consumatorului, prin reparare sau inlocuire. Termenul de realizare a garantiei este de 15 zile si curge de la data la care unitatea specializata de service a luat la cunostinta de deficientele reclamate de consumator. Aceasta data coincide cu data la care produsul reclamat defect, insotit de cererea de solicitare a garantiei, a fost receptionat efectiv de catre unitatea specializata de service.
ForSmart.ro nu suporta costul returului, ci doar pe cel de retrimitere a produsului cu care a fost inlocuit cel initial. Piesele de folosinta indelungata beneficiaza de un termen mediu de garantie de 18 luni, incepand cu data inscrisa pe factura. Piesele auto de folosinta indelungata sunt : arcurile si amortizoarele, ambreiajele, elementele de caroserie, sistemele de esapament, farurile si stopurile, pompele, piesele de motor etc.

Piesele auto ce au caracter consumabil nu beneficiaza de garantie. Piesele cu caracter consumabil sunt cele din urmatoarele categorii: filtre de aer, de combustibil si de ulei, elemente de cauciuc, bucsi, tampoane motor, becuri, solutii spalare parbriz, antigel, uleiuri, lichid de frana, aditivi, stergatoare, elementele de aprindere, accesorii auto etc.

Pentru a beneficia de garantie, piesa care prezinta defecte de fabricatie trebuie sa fie insotita de:

- Copie dupa factura de achizitie, chitanta sau bon emise de S.C. VOLTEC PIESE SI ACCESORII S.R.L.
- Certificatul de Garantie care s-a eliberat la vanzarea piesei
- Factura fiscala si devizul de montaj care vor face dovada montarii piesei intr-un service autorizat R.A.R. pentru tipul dumneavoastra de automobil
- Documentul emis de catre un service autorizat R.A.R. prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea
- Copie dupa talonul automobilului pe care a fost montata piesa
- Ambalajul original, acesta nu trebuie sa fie deteriorat si trebuie sa contina etichetele specific si toate accesoriile cu care a fost livrat

ForSmart.ro nu isi asuma raspunderea garantiei iar aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

- Produsul nu a fost cumparat de la S.C. VOLTEC PIESE SI ACCESORII S.R.L.
- Piesa nu a fost montata intr-un service autorizat R.A.R. pentru tipul de automobil pe care s-a montat piesa
- Piesa nu a fost montata corespunzator sau a fost montata impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate
- Alegerea piesei nu a fost facuta corect sau aceasta a fost folosita in alte scopuri decat cele indicate de producator
- Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii a unor date eronate de catre cumparator sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit
- Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator
- Automobilul a fost folosit in conditii corespunzatoare (taximetrie, raliuri, competitii sportive etc.) sau a fost folosit in alte scopuri in afara celor prevazute de producator
- Automobilul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de alta natura
- Piesele prezinta urme de lovituri, indoituri, deformari, rupturi etc.
- Piesele prezinta o uzura normala (fireasca)

Returul:

Denuntarea unilaterala se face conform OG 130/2000 art. 4/1 lit. B

- conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de denuntare unilaterala, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului", redactata cu caractere ingrosate. In cazul omiterii acestei clauze, produsul sau serviciul este considerat livrat fara cerere de comanda din partea consumatorului, conform prevederilor art. 14;

In cazul in care produsul cumparat este nefunctional sau prezinta erori de fabricatie va trebui sa ne contactati (vezi sectiunea Contact), in termen de 2 zile de la primirea acestuia, prin e-mail, telefonic sau prin prezentarea la sediul ForSmart.ro cu produsul. Acesta va fi inlocuit cu unul nou dupa ce se va constata starea de nefunctionalitate a acestuia de catre S.C. VOLTEC PIESE SI ACCESORII S.R.L.. Daca produsul nu va putea fi inlocuit se va achita contravaloarea acestuia.

Problema returului va fi solutionata intr-un termen de 15 zile lucratoare de la instiintare. ForSmart.ro nu suporta costul returului, ci doar pe cel de retrimitere a produsului cu care a fost inlocuit cel initial.

Nu se accepta la retur:

- Produsele cu ambalajul deteriorat, fara etichetele si inscriptionarile specifice
- Produsele care nu se afla in ambalajul original
- Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale
- Piesele care prezinta urme de montaj, vopsire sau sudura
- Produsele vandute in cadrul unei promotii
- Piesele "pe original", cele fabricate de producatorul automobilului
- Piese originale comandate gresit de catre client : piese electrice, chei, cilindrii inchidere, module programate, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spatiului european, piese de siguranta (ex.: airbaguri, centuri de siguranta ), huse si acoperiri.
- Produsele care nu au fost comercializare de catre S.C. VOLTEC PIESE SI ACCESORII S.R.L.